Salasanat

Palasitko lomalta? Eikö oman lapsen nimi muistu mieleen? Entä lemmikin nimi? Puolison? Auton? Et siis muista salasanaasi tai kaikkia sen variaatioita. Yhteys IT-tukeen siis!

Salasanojen unohtamista on perinteisesti pidetty hyvänä loman merkkinä. Ehkä niin, mutta jokakesäinen resetointirumba käy organisaatioille yllättävän kalliiksi. Mikäli eri palveluihin käytetään vielä eri salasanoja voi kestää hetken ennen kuin työntekijä on taas työkykyinen.

Samaa salasanaa ei tietenkään tule käyttää eri palveluissa. Mielellään edes saman salasanan erilaisia variaatioita ei tulisi käyttää. Salasanojen hallintaohjelmat ovat hyvä tapa helpottaa salasanojen muistamiseen liittyvää problematiikkaa. Yhden pääsalasanan takana löytyvät palveluihin tarvittavat salasanat.

Tarkkana tulee kuitenkin olla. Yhden salasanan käyttäminen muiden salasanojen suojaamiseen ei yksistään ole kovin tietoturvallinen ratkaisu. Muista siis valita tuote, jossa pääsalasanan voi myös suojata esimerkiksi vahvalla autentikaatiolla.

Mikäli salasanojen hallinta herättää kysymyksiä, ota meihin yhteyttä. XaaSIT:n salasanojen hallintapalvelulla saadaan helposti nostettua yrityksesi tietoturvan tasoa.